De hoeveelheid zout in het eten van diverse fastserviceketens verschilt per land, per keten en per product.
Dat blijkt uit onderzoek van de Canadian Medical Association (CMA). Ze deed onderzoek bij Burger King, Domino's Pizza, Kentucky Fried Chicken, McDonald's, Pizza Hut en Subway in Australië, Canada, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.
Gemiddeld genomen over alle producten en landen gebruikt Domino's het minste zout in haar producten.
Fabeltjes
De reden dat het onderzoek is gehouden is omdat verschillende ketens toezegden minder zout in hun gerechten te doen, maar dat ze tegen technische problemen aanliepen om dit echt goed te realiseren.
Met haar onderzoek op zak, zegt de CMA nu dat die technische problemen eigenlijk fabeltjes zijn en dat ketens best minder zout in hun producten kunnen doen. Dat doen ze in andere landen immers ook.
Bron: Canadian Medical Association.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

