In de Fabrique in Utrecht is maandag 6 en dinsdag 7 februari de vernieuwde IJsvak, inclusief de traditionele IJswedstrijden.
De vakbeurs is een initiatief van het IJscentrum uit Wageningen. Volgens haar is de ambachtelijke ijsbranche al volop verbeterd, maar kan er nog veel meer gebeuren. Daarom heeft het IJscentrum concrete plannen gemaakt.
Zelfstandig
"Met behulp van de Vereniging van Ambachtelijks IJsbereiders (VAIJ) en het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) streven we doelen na waar elke ambachtelijke ijsbereider en verkoper de vruchten van plukt", zegt een woordvoerder.
"Eén van die ambities wordt nu werkelijkheid. Een volledig zelfstandige vakbeurs waarmee we ons losmaken van de Bakkerij Dagen."
Belangen
IJsvak 2012 is nu zo georganiseerd dat de beurs en wedstrijden duidelijker uit elkaar te moeten houden zijn. "Op deze wijze worden de belangen van de deelnemers aan de wedstrijden en de belangen van de exposanten aan de beurs evenredig en volwaardig behartigd."
Lezingen
Eén onderdeel van de IJsvak is een congres met 3 lezingen. Peter Klosse vertelt over zijn visie op ijsbereiding, Claartje Visser vertelt over sociale media en er is een lezing over de ijs-themaweek van 2012.
IJswedstrijden
Bij de IJswedstrijden - met dit jaar als smaak citroen - wordt gestreden om de Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en IJssalon van het Jaar. Deelnemers aan de tweede wedstrijd maken dit jaar ook kans op de Passion Award.
Beste ijssalon
Verder is een nieuwe opzet gekozen voor IJssalon van het Jaar. Voorheen werd een optelsom gemaakt van de resultaten die de deelnemers behaalden bij de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie.
Dit jaar worden uit de beste deelnemers 5 genomineerden gekozen die meedingen naar de titel. Deze ijssalons worden op dinsdag 7 februari, na de prijsuitreiking van de Gouden IJscreatie, bekendgemaakt.
Op de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJS, maandag 19 maart, wordt de winnaar bekendgemaakt.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

