De Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) houdt maandag 12 maart haar eerste vergadering. Alle potentiële leden zijn welkom.
(Photo: Stichting Vrienden Fastservice)
De bijeenkomst vindt plaats bij QBTEC in Woerden. Daar presenteert de nieuwe vakvereniging zich dus voor het eerst bij de doelgroep van ondernemers met een cafetaria, snackbar, frituur of aanverwant bedrijf.
Programma
Naast huishoudelijke zaken zoals toelichting op de statuten en het reglement, zet het bestuur de ambities van ProFri uiteen en presenteert het de concrete plannen voor de komende periode.
Verder houdt Ubel Zuiderveld de lezing 'Waar komt frituren vandaan en waar gaat het naartoe?'. Hij gaat dieper in op verleden, heden en toekomst van het frituren als een populaire bereidingstechniek van voedsel.
Inschrijven
Volgens Frans van Rooij, initiatiefnemer van ProFri, staat de frituurbranche op een keerpunt en is een organisatie als de ProFri noodzakelijk. Hij hoopt dan ook dat vele tientallen frituurondernemers zich op maandag 12 maart al zullen laten inschrijven als aspirant-lid.
Alle friturende ondernemers en belangstellenden zijn dan ook welkom op de vergadering.
Verantwoord frituren
Wel benadrukt Van Rooij dat de vereniging vers en verantwoord frituurvet (maximaal 5 procent transvet en minimaal 65 procent onverzadigde vetzuren) als één van de basisuitgangspunten heeft voor lidmaatschap. Op voorspraak van het voorlopig bestuur van de ProFri is deze voorwaarde opgenomen in de statuten van de vereniging in oprichting.
Van Rooij: "Verantwoord frituren is de norm, maar nadrukkelijk geen dogma. Inzichten kunnen wijzigen. Samen met de vereniging en Stichting Vrienden Fastservice starten we ook met het Frituurcentrum, het kenniscentrum voor friturende ondernemers."
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

