In Parijs is in maart 2012 Europain & Intersuc, de internationale vakbeurs voor brood, patisserie, catering, ijs, chocolade en zoetwaren.
De beurs focust op innovatie en wil beslissingsbevoegden ondersteunen met inspelen op veranderende consumententrends. De focus ligt daarbij op 7 trends.
1. Bakkerijen; nieuwe sociale venues.
2. Innovaties; veelzijdige processen en apparaten.
3. Kwaliteit en innovatie in biologisch eten.
4. Creativiteit en verfijning in de patisserie.
5. Patisserie; een onuitputtelijke bron van inspiratie.
6. Kwaliteit en innovatie in de industriële bakkerij.
7. Brood als een gezonde voeding.
Onderdeel van de beurs zijn onder andere een tentoonstelling van dé innovaties van 2012 en een awarduitreiking voor Europese innovaties.
SuccesFood
Verder is er de expositie SuccesFood waar de aandacht ligt op creativiteit, innovatie, relevantie en diversiteit. Hier staat het spotlicht onder andere op de beste foodserviceconcepten per marktsegment en worden ook awards uitgereikt.
Wedstrijden
Op Europain zijn ten slotte ook diverse wedstrijden: de Bakery World Cup, International Confectionery Art Competition, International Cuisine Cup, French Schools Cup en Rue des Ecoles (the Road of schools).
Verder vindt er de Franse selectie plaats voor Bocuse d'Or en de Europes voor de World Pastry Cup.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

