Thuis frituren is ongezonder dan gedacht, blijkt uit een onderzoek. Een verrast Voedingscentrum noemt het een kwalijke zaak.
Het onderzoek werd gedaan door consumentenwebsite BesteProduct.nl en SOHIT. Friteuses verhitten de olie te heet en de temperatuur blijft tijdens het frituren van friet veel lager dan de ingestelde temperatuur.
Zo is er één frituur die, als hij wordt ingesteld op 175 graden Celsius, het vet verhit tot ruim boven de 200 graden Celsius.
Slechte zaak
"Als het vet een te hoge temperatuur bereikt, ontstaan schadelijke, kankerverwekkende stoffen", zegt het Voedingscentrum. "Ook kan de snack verbranden. Bij het Voedingscentrum adviseren wij daarom niet heter dan 180 graden Celsius te frituren."
"Als de thermostaat van een friteuse het vet dan toch veel warmer laat worden, is dat een slechte zaak."
Frietsmaak
Behalve de temperatuur testten BesteProduct.nl en SOHIT ook het energieverbruik en de gebruiksvriendelijkheid van de friteuses en werd de smaak van friet vergeleken. Bekijk eventueel de video.
Bron: BesteProduct.nl. Getipt door Snack-nieuws.nl.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

