Fastservice

Sodexo en Hoppe winnaars Gouden Dienblad

Cateraar Sodexo en koekfabrikant Hoppe hebben het Gouden Dienblad in ontvangst mogen nemen, onderdeel van Fairtrade@Work.

Deze campagne startte maandag 31 oktober en duurt nog tot en met vrijdag 4 november. Bedrijfsrestaurants werden opgeroepen een originele Fairtrade-activiteit te organiseren; er deden dit jaar ruim 3.300 bedrijfslocaties aan mee.

Gouden Dienblad

De cateraar en het bedrijf met de origineelste activiteit zouden beloond worden met het Gouden Dienblad 2011. De jury bestond uit Willem Lageweg (directeur MVO Nederland), Jan Jaap Heij (hoofdredacteur De Pers), Marlies Filibri (hoofd maatschappelijk verantwoord ondernemen Oxfam Novib), Martine Zuil (hoofdredacteur Misset Catering) en Sjoera Dikkers (Tweede Kamerlid).

De inzendingen werden beoordeeld op originaliteit, aantal gebruikte Fairtrade-producten en de bijdrage aan bewustwording onder werknemers.

Sodexo

De 2 winnaars blonken volgens de jury uit binnen deze criteria. In 800 bedrijfsrestaurants van Sodexo kunnen gasten deze week namelijk zelf hun Fairtrade-menu samenstellen met behulp van speciale receptkaartjes.

Hoppe brak samen met studenten van de bakkersopleiding van het Midden Brabant College een wereldrecord door het grootste koekje ooit te bakken met Fairtrade-ingrediënten (afbeelding).

De koek was 101 bij 70 centimeter.

Fairtrade Week
Het was de tweede keer dat het Gouden Dienblad werd uitgereikt; vorig jaar won onder andere de Culinaire Werkplaats. Fairtrade@Work is onderdeel van de Fairtrade Week, van donderdag 27 oktober tot en met zondag 6 november. In deze week staan in heel Nederland Fairtrade-producten centraal in supermarkten, bedrijfsrestaurants, op hogescholen en universiteiten.

---
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief
Fastservice Entree.

Abonnement
Fastservice Entree.