In Rotterdam is IIZO sushi café officieel geopend, een naar eigen zeggen voor Europa uniek concept waar met Japanse robots wordt gewerkt.
Het concept bestond al in Japan; nu is de sprong gemaakt naar Europa en wel de Rotterdamse Coolsingel. Gasten krijgen er binnen één minuut verse sushi geserveerd door de robots. 3 machines wassen, koken en mixen de sushi, een vierde maakt de rollen.
Nooit ziek
IIzo sushi café is een initiatief van de Japanse ondernemer Akira Yoshimori en Zwitser Peter Bohren. Manager Michel Nainggolan: "Het voordeel van de robots is dat ze nooit ziek zijn en een zeer constante kwaliteit afleveren. Dat is bij sushi erg belangrijk."
"We spelen dus extra in op de behoefte aan kant-en-klaar, maar wel vers."
Menukaart
Het concept heeft een menukaart met typisch Japanse gerechten als diverse sushi, misosoep, udon en bijgerechten als gyoza, karaage en wakame. Er kan naast traditionele sushi ook gekozen worden voor nieuwe sushi-varianten, bijvoorbeeld eiersalade-sushi of sushi met kip.
Hierdoor moet IIZO sushi café ook aantrekkelijk zijn voor mensen die minder van vis houden.
Rotterdam
Bohren vindt de horecazaak een echt project voor trendsetterstad Rotterdam. "Als moderne, multiculturele, dynamische stad is Rotterdam nu waar andere Europese steden morgen zijn. De ideale springplank voor een innovatief horeca-concept."
De 2 ondernemers hebben de ambitie om na Rotterdam ook andere grote steden aan te doen.
Opening
De officiële opening vond plaats op woensdag 15 februari, op Ichiryûmanbaibi (Japanse geluksdag). Alle genodigden voerden een zogeheten ipponjime uit, een Japanse traditie waarbij alle aanwezigen tegelijk in de handen klappen en 'Yooo!' Roepen.
De opening werd verder van een extra Japans tintje voorzien door een zogenaamde kagamibiraki; het breken van een authentiek, cederhouten sakevat.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

