Fastservice

Module hygiënecode ijsbereiding goedgekeurd

De aanvullende module voor de hygiënecode voor ambachtelijke ijsbereiding is goedgekeurd en gaat per 1 juli 2012 in.

Dat meldt het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). De module moest worden goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Soepelere eisen
De module verduidelijkt een aantal voorschriften en zorgt voor een aantal soepelere eisen. Onder andere op het gebied van verwerking van rauwe melk, de temperatuur bij ontvangst, de bereiding van ongepasteuriseerde ijsmix, de condities voor terugkoelen en bewaartermijnen & -temperaturen.

Ook zijn de registratieverplichtingen bij handmatig terugkoelen en het coderen van producten bij ontdooien en verkoop nieuw. Verder zijn voorschriften opgenomen voor softijs- en milkshakemachines en voor het bewaren van warme toppings en sauzen.

Ten slotte zijn de registratieformulieren voor maandelijkse temperatuurmetingen tijdens terugkoelen en voor temperatuurcontrole aangepast aan de nieuwe situatie.

Bron/meer informatie: Nederlands Bakkerij Centrum.
Foto: Stichting Vrienden Fastservice.

---
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief
Fastservice Entree.

Abonnement
Fastservice Entree.