65 procent van de werknemers maakt geen gebruik van de bedrijfskantine. Een reden kan zijn dat het te duur en/of ongevarieerd is.
Dat blijkt althans uit een poll van carrièresite Monsterboard.nl onder 462 bezoekers. Van de ondervraagde werknemers maakt 65 procent geen gebruik van het bedrijfsrestaurant. 31 procent van de deelnemers aan het onderzoek neemt zelf lunch mee, terwijl 10 procent altijd buiten de deur luncht.
Voor 24 procent van de werknemers is er geen bedrijfsrestaurant aanwezig om de lunch door te brengen.
Tevreden
Verder is 53 procent van de medewerkers die in de bedrijfskantine luncht tevreden over de geboden kwaliteit. De andere helft vindt het aanbod erg duur en niet gevarieerd.
"Ik vind het opvallend dat zo’n groot deel van de medewerkers ontevreden is over de bedrijfskantine", zegt Elbrich Batstra van Monsterboard. "Werkgevers zouden hiernaar moeten kijken want dat komt de organisatie ten goede."
"Samen lunchen is van belang vanwege het sociale aspect en creëert teamgevoel. Daarnaast is het belangrijk om je even te kunnen ontspannen. En ook in het kader van het gezondheidsaspect is het belangrijk om medewerkers gezonde voeding te laten nuttigen."
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

