Fastservice

Jongere wil duurzaam eten in de schoolkantine

De meeste jongeren hechten (veel) waarde aan een schoolkantine die duurzaam eten voorschotelt én rekening houdt met dierenwelzijn.

Dit blijkt uit het onderzoek 'Jongeren over vlees versus vega' dat in opdracht van het Voedingscentrum is verricht onder ruim 500 jongeren van 12 tot 18 jaar. Het onderzoek peilde de houding van jongeren ten opzichte van vleesconsumptie en duurzaamheidaspecten van eten. 

Driekwart van de jongeren vindt het 'okay' als het broodje ham in de kantine wordt vervangen door een meer duurzame variant. 8 van de 10 jongeren zegt invloed te hebben op wat ze thuis eten.

Liefst zouden ze zien dat ook hun ouders beter letten op dierenwelzijn en milieu bij het boodschappen doen.

Dierenwelzijn
Zo blijkt dat 73 procent van de jongeren het belangrijk vindt dat het vlees dat ze eet komt van dieren die goed behandeld zijn. Nog eens 23 procent is het met die stelling een beetje eens.

Verder vindt 43 procent van de jongeren dat het belangrijk is dat bij de productie van eten rekening is gehouden met het milieu. 46 procent is het daarmee een beetje eens.

Meer informatie
Verder wil 54 procent van de ondervraagden graag tips krijgen over hoe kleine veranderingen in de dagelijkse eetgewoonten het milieu en dierenwelzijn kunnen verbeteren. De jongeren geven ook aan welke informatie en tips ze zouden willen hebben.

Bijvoorbeeld: 'Hoe worden dieren geslacht, met of zonder pijn?', 'Merkt een kip wel of hij binnen of buiten rondloopt?', 'Hoe krijg je toch eiwitten binnen als je geen vlees eet?' en 'Wat heeft het voor nut als ik minder vlees zou gaan eten?'.

Bron: Voedingscentrum. Foto: John Evans.

---
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief
Fastservice Entree.

Abonnement
Fastservice Entree.