Fastservice

Groeiende Burgerz biedt zuiver Wagyu-vlees

Burgerz opent zijn tweede vestiging en wel in Delft. Hier worden burgers gebakken met 100 procent raszuiver Wagyu-vlees.

Burgerz had al een vestiging in Den Haag. De Delftse vestiging wordt maandag 20 februari geopend. Oud-minister Gerrit Zalm bakt dan de eerste burger met 100 procent raszuiver Wagyu-vlees.
 
Homemade
Burgerz is een initiatief van de Haagse ondernemer Ron Peerenboom. Naast Burgerz runnen hij en zijn vrouw Dap & co. Alle gerechten op de kaart zijn homemade, van de burgers tot de maaltijdsalades en van de brownies tot de milkshakes.

Zuiver vlees
Peerenboom: "Burgerz Den Haag is een weergaloos succes. Dat sterkte ons in de visie om de keten uit te breiden en verder te zoeken naar kwalitatief beter en zuiverder vlees. We hebben ons inmiddels dan ook gestort op het produceren van ons eigen rund-, lams- en kalfsvlees."

"Dit doen we door bij geselecteerde veeboeren op diervriendelijke en professionele wijze gefokte dieren te kopen, deze in eigen beheer af te mesten en ze vervolgens op een ambachtelijke, stressvrije manier te slachten."

"We verwerken het verse vlees zelf tot burgers terwijl het luxevlees van de achtervoet naar Dap & co gaat, waar het op een Big Green Egg gegrild wordt."

Wagyu-vlees
Peerenboom is trots op de nieuwe vestiging. "En dat we als enige restaurant in Nederland en waarschijnlijk zelfs in Europa, huisgemaakte burgers van 100 procent raszuiver Wagyu-vlees aan onze gasten kunnen aanbieden. De Wagyu's liepen vrij rond en kregen de laatste maanden voor de slacht een speciaal Japans dieet voorgeschoteld. Allemaal puur natuur. "
 
Van elke Wagyu-burger is bekend van welk rund het vlees precies afkomstig is. De burgers gaan dan ook voorzien worden van een officieel certificaat met de stamboom en de uitslag van de genetische test.
 
Peerenbooms ambitie is om binnen 2 jaar nog 6 vestigingen in Nederland te openen.

---
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief
Fastservice Entree.

Abonnement
Fastservice Entree.