Eind dit jaar zijn er in Nederland zo'n 15 foodtrucks en die bieden meer dan snacks. 'Het zijn rijdende restaurants met de betere gerechten."
Dat zegt trendwatcher Hans Steenbergen tegen de NOS. De foodtruck-trend waait over vanuit de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Steenbergen. "Daar zijn ze helemaal hip. Mensen vinden het spannend om op bijzondere plekken te eten."
"Een truck zou bijvoorbeeld een aantal volgers kunnen hebben op Facebook, waardoor mensen worden opgeroepen te komen."
PlantLab
Veel Nederlandse trends komen uit het buitenland, maar waarin wij juist voorop lopen is wat PlantLab doet, voorspelt Steenbergen. Dat houdt in dat er groenten geteeld worden op een paar vierkante meter en met led-verlichting.
Een achtergrondartikel hierover staat in de volgende Horeca Entree (verschijnt dinsdag 24 januari).
Bron: NOS.
Foto: WhisperToMe, WikiPedia.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

