Fastservice

DMC Maaltijden wint allereerste No Waste Award

DMC Maaltijden heeft met haar concept 'maaltijdservice à la carte' de allereerste No Waste Award verdiend.

Dat gebeurde op het congres Beter Eten 2011, op maandag 7 november. De award was bedoeld voor het meest innovatieve concept voor het verminderen van voedselverspilling uit het bedrijfsleven.

Ze is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en partners.

Ontwikkeling
DMC Maaltijden ontwikkelde het concept samen met partners Total Catering, Maxima Medisch Centrum en Kruidenier Food Services Rotterdam. Het reduceert de voedselverspilling van 40 naar 2 procent, bleek uit onderzoek van Wageningen Universiteit.

De jury was zeer te spreken over de schaalvergrotende potentie van de pilot en de intensieve samenwerking tussen de betrokken partijen. Juryvoorzitter en kok Jonathan Karpatios prees daarbij ook de aandacht voor lekker eten en de gezondheidswinst.

De pilot
'Maaltijdservice á la carte' is een pilot in het Maxima Medisch Centrum waar voeding op een andere (centrale) wijze bereid en verstrekt wordt. Er wordt gekookt op basis van wat de gast verwacht en lekker vindt.

De gast kan op het laatste moment kiezen tussen de verschillende gerechten en de portiehoeveelheid.

Hulpmiddel
Overigens werd op het congres ook Verspilling in Beeld gelanceerd, een nieuw hulpmiddel om voedselverspilling tegen te gaan dat vooral handig is voor mkb-ondernemers.

Bron: Zilto.

---
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief
Fastservice Entree.
Abonnement
Fastservice Entree.