Fastservice

Catering onderzoekt eigen voedselverspilling

Om verspilling tegen te gaan, onderzoekt de cateringbranche hoeveel voedsel zij per jaar (waarom) weggooit.

Dat schrijft het Platform Verduurzaming Voedsel in haar nieuwsbrief. Per jaar wordt door de Nederlandse consument gemiddeld 20 procent van het gekochte voedsel weggegooid. Het is niet bekend wat er in de contractcateringbranche wordt weggegooid.

Ook is niet bekend wat de oorzaken zijn van voedselverspilling in deze branche. Daarom is de WUR hier een onderzoek naar gestart. Alle Veneca-leden die aan contractcatering doen nemen deel hieraan.

Onderzoeksfasen

Het onderzoek is opgebouwd uit 3 fasen. Allereerst wordt de voedselverspilling per productgroep in kaart gebracht. Vervolgens wordt gekeken wat de oorzaken van de voedselverspilling zijn. Als laatste worden er oplossingen gezocht en geïmplementeerd.

De oplossingen worden met de hele branche gedeeld, zodat alle bedrijven kunnen profiteren van de bevindingen.

Samenwerking
Op basis van gedetailleerde inventarisatie van derving kunnen gericht oplossingen worden aangedragen voor het terugdringen van voedselverspilling op locatie. Dit gebeurt in samenwerking met ruim 90 procent van de cateringmarkt in Nederland.

"Deze samenwerking is uniek te noemen", zegt Veneca-projectleider Liesbeth Dirven. "De deelnemende cateraars doen dit puur uit verduurzamingsbelang."

Resultaten
De resultaten van het onderzoek, dat mede door het Platform Verduurzaming Voedsel werd gefinancierd, worden binnenkort gepresenteerd door Veneca en WUR-wetenschapper Han Soethoudt.

Bron: nieuwsbrief Platform Verduurzaming Voedsel.

---
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief
Fastservice Entree.

Abonnement
Fastservice Entree.