Fastservice

Boek over historie ijsbereiding en -salons

De Amsterdamse ijsmaker en chocolatier Kees Raat legt in het nieuwe boek IJstijd onder andere uit hoe ijs oorspronkelijk werd gemaakt.

Dat schrijft NU.nl. Raat gaat in zijn boek uitgebreid in op de oorsprong van ijs en de geschiedenis van ijssalons in Nederland. Vroeger zaten de grote steden vol met ijssalons die werden gerund door Italiaanse families, maar tegenwoordig worden ze steeds zeldzamer.

IJsbereiding
Verder legt Raat uit ijs oorspronkelijk werd gemaakt voordat ijsmakers de beschikking hadden over kunstmatige grondstoffen. Ook doet hij een aantal fijne kneepjes en speciale technieken uit de doeken. Verder staan er in het boek veel recepten voor bijzondere ijssmaken.

De ijssalon van Kees Raat heet MetropolitanDeli en zit in de Warmoesstraat in Amsterdam. Het boek wordt uitgegeven door Carrera.

Bron: NU.nl.

---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.