De ambachtelijkheid van gerechten in de fastservice is voor het gros van de (Amerikaanse) gasten niet belangrijk.
Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van Mintel, samengevat door NRN. De ambachtelijkheid van gerechten is maar voor 28 procent van de ondervraagde consumenten belangrijk.
Wel vindt het gros het belangrijk dat de gerechten volledig in de fastservicekeuken bereid zijn met verse ingrediënten. Ook zou de helft graag lagere prijzen zien, 29 procent kleinere porties en 28 procent meer gezondere opties.
Voedingswaarden
Een Amerikaanse ontwikkeling is dat er wetten komen die het verplicht stellen de voedingswaarden op de menukaarten te stellen. 41 procent van de ondervraagden zegt dat dit geen invloed zal hebben op wat ze gaan eten in de horeca.
33 procent zegt wel gezondere gerechten te gaan bestellen met minder calorieën.
Maatwerk
Verder wordt maatwerk, customization, steeds belangrijker. Hiermee kan de gast zelf invloed uitoefenen op wat er in zijn gerecht zit. Daarnaast blijven steak en de caesar-salade het populairst in de fastservice (ook in Nederland).
Onder de burgers blijft de liefde voor cheeseburgers groeien. Ten slotte verliest sushi terrein aan zalm, aldus Mintel.
Bron: NRN.
---
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Fastservice Entree.
Abonnement Fastservice Entree.

