De Winnaars

VENUEZ HOSPITALITY & STYLE AWARDS 2011

Op maandag 2 april 2012 werden de felbegeerde VENUEZ Hospitality & Style Awards 2011 uitgereikt in Grand Hotel Huis Ter Duin in Noordwijk. De awards werden uitgereikt aan negen toonaangevende horecabedrijven, een uitmuntende bartender en een vooraanstaande horecaondernemer.

En de winnaars zijn….

JURYRAPPORTEN


BEST USE OF TECHNOLOGY 2011
LIDO CLUB HOLLAND CASINO, AMSTERDAM
In deze venue is de techniek optimaal gebruikt en volledig geïntegreerd in het concept. Alle zintuigen worden met behulp met technologische innovaties geprikkeld. Verlichting, kleur, beeld, geluid en zelfs geuren worden toegepast om de gasten te verleiden. Door ingenieuze multimediafaciliteiten kan de sfeer van de ruimte van karakter wisselen. Hierdoor is de venue inzetbaar voor zowel zakelijke, sociale, als feestelijke bijeenkomsten. Met deze bijzondere technologische toepassingen die het concept versterken, is Lido Club de terechte winnaar in deze categorie.


BEST RESTAURANT DESIGN 2011
MAZZO, AMSTERDAM
Het uitdagende pand vormde mede het uitgangspunt bij de realisatie van het restaurantdesign. Door te werken met diverse vloer en plafondhoogtes ontstaat een natuurlijke indeling, met verschillende zitgelegenheden. De karakteristieke kast dient, naast een sterk visuele aspect, als handige opslagruimte. De simpele, eenvoudige materialen sluiten prachtig aan bij het doorleefde gebouw en past bij de pure keuken. De huisstijl is tot in detail doorgevoerd en complementeert het doordachte concept.


BEST INTERIOR DESIGN 2011
LION NOIR, AMSTERDAM
Deze venue blinkt uit in originaliteit en persoonlijkheid. De ondernemers zijn er heel goed in geslaagd een casual sfeer te creëren, zonder opdringerig te zijn. Het interieur design heeft een warme, rijke uitstraling die volledig aansluit bij het non-design van deze tijd. De personal touch is aan alle kanten voelbaar en de verrassende uitvoering is een voorbeeld voor velen.


BEST COFFEE BAR 2011
HOPPER, ROTTERDAM
Deze coffee bar biedt het summum op het gebied van koffie. De gepassioneerde eigenaar volgt hierin volledig zijn eigenwijze visie en heeft een uniek coffee concept neergezet dat inmiddels landelijk faam geniet. Het doel is het bieden van simpele, maar hoogkwalitatieve, ambachtelijke producten in een karakteristieke omgeving die hij zelf creëerde. De koffiebonen worden zeer zorgvuldig ingekocht en de bar beschikt over de laatste gadgets op het gebied van koffieserveermethoden. Deze venue is een walhalla voor koffieliefhebbers.


BEST HOTEL CONCEPT 2011
HOTEL MERLINDE, BREDA
Een hotel waarin het concept tot in detail, zichtbaar en onzichtbaar is doorgevoerd met als doelstelling de gast een comfortabele, persoonlijke beleving te bieden die al begint bij het inchecken. Het eigentijdse  interieur, van zowel de publieke ruimtes als de hotelkamers, is flexibel en wordt afgestemd op de wensen en behoeften van de doelgroep. Dit hotelconcept kan als startpunt dienen voor een nieuw tijdperk en geeft een nieuwe lading aan het begrip zorg.


BEST HOTEL CHAIN DESIGN 2011
HET ARRESTHUIS, VAN DER VALK, ROERMOND
Een spraakmakend hoteldesign dat beschikt over een geheel eigen uitstraling en karakter. De historie van het bijzondere pand is op smaakvolle wijze in het concept verweven. Met deze gedurfde aanpak heeft de keten haar nek uitgestoken en bewezen dat een onderscheidende aanpak leidt tot een origineel en zeer succesvol resultaat.|


BEST COCKTAIL BAR 2011
FREDDY’S BAR, DE L’EUROPE, AMSTERDAM
Deze hotelbar is een begrip in Amsterdam. Met respect voor het verleden, een eigentijds aanbod in een vernieuwde, stijlvolle omgeving is het hier comfortabel cocktails drinken. De bar beschikt over een gedegen werkstation, prachtig glaswerk en vakmanschap. Deze cocktailbar is een ode aan de geschiedenis die hier is geschreven en de toekomst die mag komen.


BEST BARTENDER 2011
BOUDEWIJN MESRITZ, XO HOSPITALITY & VESPER BAR
De Best Bartender van 2011 blonk uit in alle facetten van bartending. Professioneel, verzorgd, behendig en met kennis van ingrediënten wist deze bartender zich door de ronden heen te slaan. Net als bij de andere finalisten ging de kennistest soepel. Smaak, kennis van ingrediënten en presentatie zorgden voor een mooie gebalanceerde cocktail in de mixology ronde. In de personality ronde wist deze bartender de rug uitstekend recht te houden, terwijl de jury deze bartender het vuur aan de schenen legde.


BEST STYLE BAR 2011
BARRESTAURANT, OUDERKERK AAN DE AMSTEL
Deze tot in de puntjes verzorgde style bar, een combinatie van bar en restaurant, is een uitstekend voorbeeld van gedegen ondernemerschap. Op een uitdagende plek weet deze venue zich te onderscheiden van het resterende aanbod door kwaliteit, uitstraling en professionaliteit. De bar speelt een prominente rol binnen het concept zonder dat het restaurant hierdoor aan kracht verliest.


BEST HOSPITALITY CONCEPT 2011
JOPENKERK, HAARLEM
Dit totaalconcept ademt authenticiteit, vakmanschap en product. De venue richt zich op een brede doelgroep zonder aan identiteit in te boeten. Integendeel; alles staat in het teken van het merk hetgeen de gasten stimuleert om te bestellen. Het interieur is ondanks een behoorlijk oppervlak intiem en de verschillende ruimten trekken een divers pluimage aan gasten aan. Dit hospitality concept ademt branding op dusdanig sympathieke wijze dat het ambassadors creëert.


HOSPITALITY & STYLE AWARD 2011
CASPER REINDERS, TAO GROUP
Casper Reinders is vanaf het begin van zijn carrière als Amsterdamse horecaondernemer altijd al een veelbesproken persoon geweest. Zijn onderscheidende visie en eigenwijze aanpak hebben geleid tot inspirerende, originele en spraakmakende  concepten.  Casper heeft lef en toonde  het afgelopen jaar ook talent op het gebied van interieurconcepten. Hij restylede Jimmy Woo, Chicago Social Club en Cinema Paradiso, en ontwikkelde award winner Lion Noir en Ludwig Zwei. Zijn credo: Ik ben goed in het ontwikkelen van concepten en voor de rest heb ik een heel sterk team om me heen. Wij denken een gouden combinatie en zijn zeer benieuwd naar zijn volgende succesverhaal.

Fotografie: Gino van Meenen