Restaurant De Maastol in Eijsden viert maandag 13 december het vijftigjarige jubileum van René Ritzerfeld als kok.
Ritzerfeld verdiende zijn sporen in diverse restaurants in Maastricht en omstreken. Hij begon als souschef bij Nederlands oudste sterrenrestaurant Au coin des Bons Enfants in Maastricht.
Vanaf 1968 werkte hij bij Richelieu in België waar hij als patron-cuisinier een Michelinster wist te bemachtigen. Vanaf 1982 runde hij in eigen beheer Au coin des Bons Enfants en Au Four Carre.
Hierna werkte hij tien jaar lang bij Maison Blanche in Henri Chapelle. Tijdens de Académie International de la Gastronomie in 1992 in Spanje, behaalde hij zilver en brons.
De Maastol
Op dit moment heeft René Ritzerfeld als chef de cuisine de leiding in de keuken van Restaurant-Hotel de Maastol in Eijsden. Hij heeft altijd al volgens de klassieke keukenregels gekookt en geeft hiermee nu invulling aan het retroconcept van De Maastol, dat oude normen en waarden doet herleven.
De Maastol wordt gerund door de jonge horecaondernemer Luc Rinkens die dus leiding geeft aan de 46 jaar oudere René Ritzerfeld.
Ritzerfeld is trots en vereerd dat hij De Maastol samen met Rinkens sinds de opening van het restaurant 2,5 jaar geleden op de culinaire kaart heeft gezet. De vermelding als nieuwkomer met twaalf punten in de GaultMillau 2011 ziet hij als een begin van erkenning.
Jubileumfeest
Tijdens de feestelijke middag zullen bekenden van Ritzerfeld uit de wereld van de gastronomie hun waardering aan hem overbrengen. Om het vijftigjarige jubileum toepasselijk te vieren serveert De Maastol de klassieke gerechten waarvoor liefhebbers uit alle windstreken Ritzerfeld tijdens zijn gastronomische carrière volgen, als proeverijtje.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

