Branchenieuws

Venuez Hospitality & Style Awards

Tientallen horecaconcepten maken weer kans op een Venuez Hospitality
& Style Award. Nieuw dit jaar is de categorie coffeebars. Daarnaast
wordt de Best Bartender of the Year 2011 gekozen en krijgt een
horecaondernemer de Hospitality & Style Award 2011.

 

Deze prijs gaat naar de horecaprofessional die het afgelopen jaar een
unieke performance neerzette met een onderscheidende visie op het gebied
van gastvrijheid en stijl.

De Venuez Hospitality & Style Awards 2011 worden maandag 2 april
uitgereikt in hotel Huis Ter Duin in Noordwijk. Er zijn in totaal 36
horecabedrijven genomineerd. De categorie Best Coffee Bar is toegevoegd
omdat coffeebars in 2011 volgens Venuez een bijzonder kwaliteitsslag
maakten.

Bekijk hier alle genomineerden.

Jurering
De nominatielijst is opgesteld aan de hand van gepubliceerde venues in
Venuez Magazine in 2011. Voorafgaand aan deze nominering vond een
meeting plaats met de 9 juryleden. Dit zijn:
* Paula Plantinga (voorzitter) | chief editor Venuez Hospitality & Style Magazine;
* Godfried van der Lugt | managing director Mondiale Nederland;
* Rob Bongers | consultant Horeca Development;
* Cleo Vehmeyer| director IQ Creative;
* Paul Linse | eigenaar en ontwerper van Studio Linse;
* Hans Meyer | hotelconceptontwikkelaar en eigenaar van HotelsAhead;
* Didier Prince | conceptontwikkelaar DidierPrinceRealisatieAdvies;
* Ricardo Sporkslede | eigenaar Bartender Network & The Fabulous Shaker Boys;
* Jeroen Veldkamp | initiator Coffeelab.

Best Bartender

De Best Bartender Competition by Bols vindt plaats op maandag 19 maart
in de Bols Bartending Academy in Amsterdam. De deelnemende bartenders
worden beoordeeld door een jury bestaande uit professionals uit de
(inter)nationale bartending-industrie.

De eerste ronde bestaat uit een theoriegedeelte waarin de bartenders
worden getest op hun allround drankenkennis. De 10 beste gaan door. De
volgende ronde bestaat uit een praktijkgedeelte waarin de bartenders
worden beoordeeld op snelheid & efficiency. De 5 beste gaan door.

De halve finale bestaat uit een examen creativiteit & mixology. Een
service- & persoonlijkheidstest bepaalt samen met de scores uit de
eerdere rondes uit 3 finalisten de winnaar.