De vele tv-kookprogramma's hebben invloed op de kookkunsten van ruim een derde van de Nederlanders.
Dat blijkt uit onderzoek van Franke Kitchen Systems, uitgevoerd door Multiscope onder 1.000 respondenten. Zo blijkt dat 35 procent geïnspireerd raakt door de programma’s en regelmatig meer tijd neemt om uitgebreid te koken of probeert onbekende gerechten uit.
De meerderheid echter (64 procent) blijft trouw aan de manier waarop thuis gekookt wordt.
Ontmoedigen
Verder blijkt uit het onderzoek dat 4 op de 10 Nederlanders dagelijks tot enkele keren per maand naar een kookprogramma kijken. In deze groep zijn ook de meeste mensen te vinden die enthousiast raken door de verrichtingen van de tv-koks.
Met name in de noordelijke provincies vormen de programma's aanleiding om zelf ook meer professionele kooktechnieken toe te passen. Slechts een enkeling laat zich ontmoedigen door het hoge niveau in de kookprogramma's en zegt minder te zijn gaan koken.
Veel geduld
Als belangrijkste ingrediënten voor een goede thuis-chef worden veel geduld en professionele keukenapparatuur zoals een goede oven, afzuigkap en cooker gezien.
Slechts 4 procent meent dat je met een uitgebreide verzameling recepten en kookboeken een goede thuis-chef wordt.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

