Branchenieuws

Theo van Rensch nieuwe president Koksgilde

SVH Meesterkok Theo van Rensch neemt het stokje over van Paul Fagel als president van het Koksgilde.

Van Rensch is docent van de Sterklas-opleiding en de voortgezette opleiding gespecialiseerd kok niveau 4 bij het ROC van Amsterdam. Ook is hij nauw betrokken bij de organisatie van de Zilveren Champignon.

Fagel was president sinds 2004 en is nu ambassadeur en erelid van het Koksgilde geworden.

4.000 leden
Van Rensch: "Eigenlijk vind ik dat het Koksgilde dé vereniging moet zijn voor alle koks in Nederland, van leerling tot en met meesterkoks. Daar wil ik de komende jaren aan werken."

"Ook wil ik graag de groei die het Koksgilde de laatste jaren heeft gerealiseerd in aantal leden sterk doorzetten. Over een paar jaar 4.000 leden is het doel."

Tijd en energie
Fagel. "Ik heb bij mijn aantreden gezegd dat ik niet eerder zou vertrekken dan dat het Koksgilde het aantal van 2.500 leden heeft bereikt. We hebben er nu meer dan 2.700. Ik ben 69 en draag heel graag mijn functie over aan een jongere chef, die zijn tijd en energie wil stoppen in het verder brengen van dit mooie gilde, waar ik graag ambassadeur van blijf."

"Ik ben erg trots op het bestuur van het gilde, dat werkelijk heel hard werkt om het de leden naar de zin te maken."
 
Bestuur
Het Koksgilde koos ook 4 nieuwe bestuursleden gekozen: Toine de Rooy als vicepresident en Gerton Dimmedal, Hans Everse en Perry Schreijer als bestuurslid. Theo Pieper is herkozen als bestuurslid om zijn kennis en activiteiten over te dragen aan nieuwe en bestaande bestuursleden.

Enquête
Tijdens de vergadering zijn verder de resultaten bekendgemaakt van een enquête onder de leden van het Koksgilde. 566 reageerden. Zij geven het beleid en de activiteiten van het Koksgilde gemiddeld een 7,7.

---
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief
Fastservice Entree.

Abonnement
Fastservice Entree.