Branchenieuws

Swinkels scheldt kwart huur kwijt

Swinkels scheldt een kwart van de huur kwijt in de maanden april, mei en juni. Dat geldt voor zowel de panden die in het bezit van de brouwer zijn, als voor panden die de brouwer doorverhuurt. Dat laat Swinkels weten in een verklaring aan alle horeca-huurders. Lees hier de verklaring:

 

"Vorige week heeft minister president Mark Rutte ons laten weten dat de maatregelen omtrent de horeca zijn verlengd. Dat heeft ons doen besluiten om een aanvulling te doen op eerder geformuleerde tegemoetkomingen en opnieuw te kijken naar onze mogelijkheden deze verder uit te breiden.  

Iedere situatie is anders
Hierbij is de belangrijkste conclusie dat we maatwerk verlenen. De situatie van elke horecaonderneming is anders en daarom is het belangrijk om in overleg te treden. We doen wat we kunnen. Afgelopen vrijdag hebben we onderstaande mogelijkheden persoonlijk doorgenomen met onze horecarelaties.

Goede opstart
We kijken niet alleen naar wat er nú nodig is, maar willen ook bij de heropening van de horeca de ondernemer de ruimte geven voor een goede opstart. Dit geldt voor de huurders van onze eigen panden en de panden van derden die wij doorverhuren. We geven hen de mogelijkheid om een betalingsregeling met ons aan te gaan met daarbij de volgende uitgangspunten.

25% kwijtschelding
Er geldt een voorwaardelijke kwijtschelding voor alle huurders van 25 procent per maand over de maanden april, mei en juni 2020, ongeacht of ze zitten in een pand van ons of een pand van een derde dat wij doorverhuren.

Looptijd
In overleg met onze relaties maken we een afspraak over de looptijd van de betalingsregeling. Deze kan verschillen per situatie en varieert daarom van vier maanden tot een jaar. We rekenen geen rente over de betalingsregeling

Meedenken
We doen een appèl op onze horecarelaties om hier met ons in mee te denken, want nogmaals: we doen wat we kunnen. Pandeigenaren die in de mogelijkheid zijn om tegemoetkomingen te doen, waarderen we zeer. Zo trekken we samen op."