Branchenieuws

Spaanse Elena Arzak 's werelds beste cheffin

De Spaanse Elena Arzak van Arzak*** in San Sebastián heeft de Veuve Clicquot World's Best Female Chef Award ontvangen.

De award wordt jaarlijks vergeven aan een uitzonderlijke vrouwelijke chef-kok wiens kookkunsten de strengste critici weet te prikkelen. De prijs is geïnspireerd door het leven van Madame Clicquot, die bijna 200 jaar geleden de standaard zette voor vrouwen in het bedrijfsleven.

De winnaar van de award reflecteert Clicquots kenmerken van innovatie, creativatie en vastberadenheid.

Verdiensten
Elena Arzak is de vierde generatie van de Arzak-familie die aan het hoofd staat van het Spaanse restaurant sinds dit opende in 1897. In de afgelopen 5 jaar stond de horecazaak consistent in de top 10 van World's 50 Best Restaurants. Ook was het het eerste Baskische restaurant dat 3 Michelinsterren kreeg.

Verder kreeg Elena Arzaks vader de Lifetime Achievement Award bij de ceremonie van World's 50 Best Restaurants.

Ontwikkeling
Arzak leerde haar vak thuis en leerde bij door uitgebreid te reizen. Ze studeerde in het Zwitserse Luzern en vervolgde haar weg naar goede, Europese keukens als Maison Troisgros, Bras and Pierre Gagnaire in Frankrijk, Le Gavroche in Londoe and elBulli in Spanje.

Daarna keerde ze terug naar het familierestaurant in San Sebastián. Ze kreeg internationaal aanzien voor haar continue trendy, op onderzoek gebaseerde aanpak van koken en experimenteren met smaken.

Bron: World's 50 Best.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.