Martin Ruisaard en commis Rosita Nietvelt strijden dinsdag 20 maart op de Bocuse d'Or Europa 2012.
De Europese finale van Bocuse d'Or vindt plaats op dinsdag 20 en woensdag 21 maart in Brussel. De jury staat dan onder leiding van de Belgische chef Peter Goossens. Hij wordt bijgestaan door de Braziliaanse kok en ere-voorzitter Alex Atala van restaurant D.O.M. in Sao Paulo.
Patron-cuisinier André van Doorn van restaurant Kasteel Heemstede in Houten is jurylid namens Nederland.
Landen
Aan de Europese finale doen 20 landen mee. Nieuwkomer is Bulgarije. Het Nederlandse team bestaat uit Martin Ruisaard en commis Rosita Nietvelt van restaurant De Fuik in Aalst. Als het team bij de eerste 12 hoort, kwalificeert het zich voor de wereldfinale in Lyon.
Ruisaard en Nietvelt starten als laatste team op de eerste wedstrijddag, dinsdag 20 maart.
Landen
De andere landen die deze dag hun culinaire prestaties moeten tonen zijn (in chronologische volgorde): IJsland, België, Hongarije, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Estland, Zweden en Groot-Brittannië. Ruisaard en Nietvelt start zijn dus het tiende team.
Op de tweede dag van de wedstrijd betreden de volgende landen het strijdperk: Polen, Noorwegen, Bulgarije, Denemarken, Italië, Tsjechië, Rusland, Duitsland, Finland en Zwitserland.
Afbeelding
Op de afbeelding Rosita Nietvelt en Martin Ruisaard. Afbeeldingsrechten: Bocuse d'Or Nederland.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

