Branchenieuws

Ruim 2 miljoen Nederlanders gaan uit eten tijdens Paasweekeinde

Bijna 19% van alle Nederlanders (16-64 jaar) verwacht dit jaar met Pasen uit eten te gaan in de Nederlandse horeca. Dat geldt vooral voor mensen wonend in de grote steden en in het zuiden van het land, met eenpersoonshuishoudens ?35-plussers. Dit blijkt uit cijfers die zijn samengesteld door het bedrijfschap Horeca & Catering i.s.m. Foodstep, in opdracht van Koninklijk Horeca Nederland.

Naast uit eten gaan (brunch of diner) zijn hotelovernachtingen populair. Bijna 430.000 Nederlanders (16-64 jaar) zijn van plan dit jaar tijdens het paasweekeinde in een hotel te overnachten. Bovendien wordt verwacht dat 2,3% (253.000 Nederlanders) zal overnachten op een camping en 1,9% (bijna 210.000 Nederlanders) in een bungalowpark.

Ook de strandpaviljoens en ijssalons openen hun deuren voor de gasten. De verwachtingen voor deze horecabedrijven zijn sterk afhankelijk van het weer tijdens het Paasweekeinde. Een groot deel van de horecabedrijven (restaurants, attractieparken, bioscopen, dierentuinen en wellnessbedrijven, et cetera) is niet zo afhankelijk van het weer.