Restaurantkoks Rick Kleijwegt, Merel Thomassen en Erik Hendriksen zijn de 3 finalisten voor de Oeuf d'Or.
Kleijwegt is werkzaam bij restaurant De Dijk in Maassluis, Thomassen bij Bistro Sharlot in Ulvenhout en Hendriksen bij De Oranjerie in Barneveld. Voor de wedstrijd kon eenieder recepten insturen waarin minimaal 8 eieren zijn verwerkt; een jury koos vervolgens 3 finalisten.
Finale
De finale is op maandag 24 oktober in Barneveld, bij de afsluiting van de Wereld Eidagen. De deelnemers bereiden hun gerechten dan voor 4 personen onder toeziend oog van de jury en belangstellenden.
De winnaar krijgt een oorkonde en de Oeuf d'Or: een gouden speld in de vorm van een ei.
Euro-Toques
De strijd om de Oeuf d'Or is een initiatief van Euro-Toques Nederland en Huub Oudshoorn, kok en medebestuurder van de Stichting Wereld Eidag. Deze stichting zet zich sinds enkele jaren in om het ei tijdens de Wereld Eidag ook in Nederland onder de aandacht te brengen.
Naast de strijd om de Oeuf d’Or organiseerde de stichting dit jaar onder andere het Nederlands kampioenschap uitsmijter bakken, een landelijke open dag bij legpluimveehouders en een symposium in Nieuwspoort met betrekking tot ontwikkelingen in de eier- en pluimveesector.
Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts: 2010-winnaar Jos van Grunsven, oud-minister Gerda Verburg en Huub Oudshoorn.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

