In het nieuwe Aziatische restaurant Five in Vlaardingen staat het Chinese geluksgetal 5 centraal, samen met de 5 elementen.
Five is een transformatie van het klassiek Vietnamees-Chinese restaurant the Happy Farmer. Het kent 5 keukens, 5 soorten bereidingen en serveert 5 smaken.
Het nieuwe restaurant is een initiatief van de eigenaren van Umami in Utrecht en HanTing Cuisine in Den Haag.
Shared dining
Er worden 5 kookstijlen gehanteerd waaronder Asian bites, sushi, oriëntaalse gerechten, French touch en zoetigheden. Onder elke stijl vallen diverse soorten gerechten die hun oorsprong vinden in de Chinese, Japanse, Thaise, Indonesische en Vietnamese keuken.
Door de diversiteit staat bij Five het concept shared dining centaal zodat alle smaken gedeeld kunnen worden met tafelgenoten.
Doelgroep
Hoewel de chef nog steeds authentieke bereidingen maakt zoals tja siew, pekingeend en kon bao kai staan ook nieuwe gerechten waaronder maki-rolls, sashimi en coquilles op de kaart. Hierdoor hoopt Five naast de trouwe fans een nog bredere doelgroep aan te spreken.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

