Guido Panjer en Tom Lamers hebben het EK voor chefs gewonnen. Het is de derde keer op rij dat Nederland wint.
Het gaat om de World Chefs Challenge, een jaarlijks initiatief van de World Association of Chefs Societies (WACS). Deze organisatie vertegenwoordigt bijna 10 miljoen koks in 93 landen.
Panjer zal nu samen met assistent Lamers komend voorjaar optreden op de WACS-wereldkampioenschappen in Zuid-Korea.
Wedstrijd
Panjer moest het in Boedapest opnemen tegen 7 andere koks uit onder meer Roemenie, Tsjechië, Oostenrijk en Hongarije. De opdracht was het maken van een driegangendiner voor 8 personen in 4 uur. De opdracht was het verwerken van Japans rundvlees, heilbot en/of aardbeien.
Panjer geeft les op het Friesland College. Op de Horecava 2008 won hij al de Gouden Koksmuts. Ook maakt hij deel uit van het Koksgilde Nationaal Team, dat de afgelopen jaren tal van internationale prijzen won.
Lamers is werkzaam bij De Bokkedoorns** in Overveen. Hij won begin dit jaar het Zilveren Koksmes, de prijs voor de nationaal kampioen voor jonge koks.
Edities
De World Chefs Challenge werd voor de derde keer georganiseerd. De eerste keer werd Toine Smulders van Villa Copera in Tolkamer eerst Europees kampioen en daarna wereldkampioen.
In de tweede editie werd Wim Klerks van Les Jumeuax in Bennebroek eerst Europees kampioen en daarna tweede in de Chefs Challenge.
Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts: Wynand Vogel, Guido Panjer, Tom Lamers en Waldrik Kremer.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

