Branchenieuws

'Naleving horecazaak in de openbaarheid'

Horecabedrijven gaan misschien ingedeeld worden in 4 nalevingscategorieën: rood, oranje, groen en wit. Gasten krijgen daar dan inzicht in. Dat maakte inspecteur-generaal Wim Schreuders van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) bekend.


De organisatie kijkt samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) naar een stoplichtensysteem waarin horecabedrijven kunnen worden ingedeeld. Een horecabedrijf krijgt bijvoorbeeld rood als er een voedselveiligheidsrisico bestaat.

Groen als duidelijk is dat de ondernemer de voedselveiligheid, drank- en rookwetgeving goed naleeft. Soortgelijke systemen bestaan al in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Applicatie
Het plan is ook dat consumenten op de website van de NVWA kunnen zien in welke categorie een horecabedrijf is ingedeeld. Verder denkt de NVWA dat er dan ook wellicht een applicatie gebouwd zal gaan worden waarmee gasten op straat ziet welk horecagelegenheden in de buurt bijvoorbeeld 'groen' zijn.

Bron: NVWA.