Martin Ruisaard van restaurant De Fuik in Aalst is de winnaar van de Nederlandse finale van Bocuse d'Or 2011.
Dit werd dinsdag 11 oktober bekendgemaakt in het Miele Experience Centre in Vianen. Ruisaard mag Nederland nu gaan vertegenwoordigen op Bocuse d’Or Europe in maart 2012 in Brussel. Eindigt hij daar bij de eerste 12, dan mag hij door naar de wereldfinale in januari 2013 in Lyon.
Stephan Nijst van De Knip in Voorschoten kreeg de tweede plaats/vleesprijs. De derde plek/visprijs was voor Wesley Tolman van restaurant Sonoy in Emmeloord.
Opdracht
De deelnemers van Bocuse d'Or Nederland moesten bewijzen alle technieken te beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en dat ze gevoel hebben voor presentatie.
Daarbij moesten ze gebruikmaken van verse, Nederlandse producten waaronder biologisch varkensvlees.
SVH Meesterkoks
De jury bestond uit voorzitter Willem Kool en 4 SVH Meesterkoks: Ron Blaauw, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Erik van Loo. SVH gaf eerder al aan hier content mee te zijn.
"Dit geeft aan dat deze wedstrijd speelt op het hoogste niveau op dit gebied, op hetzelfde niveau als SVH Meesterkoks werken."
Bronnen (incl. afbeelding): Twitter-account en website Bocuse d'Or Nederland.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

