Bij de vijfde editie van Stars, Food & Art - the best of kookten 12 gerenommeerde chefs, samen goed voor 26 Michelinsterren.
De vijfde editie van het culinaire event vond vrijdag 4 en zaterdag 5 november plaats bij Sofitel Legend The Grand in Amsterdam.
De Michelinsterrenchefs kookten vanuit de keuken van Aurélien Poirot hun signature dishes.
Populaire chefs
De lustrum-editie stond in het teken van het thema the best of, waarvoor een selectie van de meest populaire chefs van de afgelopen jaren aanwezig was. Sommelier Hans Tuin verzorgde bijpassende wijnen.
De chefs die op vrijdag 4 november kookten waren:
- Sergio Herman, Oud Sluis (Sluis, Nederland)***;
- Giovanni D'Amato, Il Rigoletto (Reggiolo, Italië)**;
- Jean-André Charial, L'Oustau de Baumanière (Les Baux-de-Provence, Frankrijk)**;
- Erik van Loo, Parkheuvel (Rotterdam, Nederland)**;
- Emmanuel Renaut, Flocons de Sel (Megève, Frankrijk)**;
- Lucas Rive, Bokkedoorns (Overveen, Nederland)**.
De chefs die op zaterdag 5 november kookten waren:
- Jonnie Boer, Librije (Zwolle, Nederland)***;
- Paul van de Bunt, De Leuf (Ubachsberg, Nederland)**;
- Arnaud Donckele, Résidence de la Pinède (St. Tropez, Frankrijk)**;
- Philippe Gauvreau, Philippe Gauvreau (Lyon, Frankrijk)**;
- Moshik Roth, 't Brouwerskolkje (Overveen, Nederland)**;
- Michel Sarran, Michel Sarran (Toulouse, Frankrijk)**.
Culinair journalist en auteur Lise Goeman Borgesius-Timmer bracht de chefs bij elkaar.
Rode Kruis
Een substantieel gedeelte van de couvertprijs kwam ten goede aan het project Samen in Amsterdam van het Nederlandse Rode Kruis Amsterdam. Op vrijdag 4 november nam vicevoorzitter Mohammed Baba van het Rode Kruis een cheque in ontvangst met daarop het bedrag van 13.820 euro.
Burgemeester Eberhard van der Laan was aanwezig op zaterdag 5 november om als erevoorzitter van het Rode Kruis Amsterdam een cheque in ontvangst te nemen met daarop het totaalbedrag van beide avonden: 25.340 euro.
Muziek
De presentatie van beide avonden was in handen van presentatrice en wijn- en spijsconnaisseur Astrid Joosten. Op de vrijdag werden de gasten getrakteerd op een optreden van Ellen ten Damme en op zaterdag van Trijntje Oosterhuis.
Dit om de verbintenis tussen de kunst van gastronomie en muziek te leggen.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

