Lars van Galen, chef de cuisine van hotel De Bloemenbeek in De Lutte, heeft de Prix Taittinger Benelux 2011 gewonnen.
De Benelux-finale werd maandag 10 oktober gehouden in Den Haag. De 8 finalisten hadden allen 5 uur de tijd om aan de wedstrijdopdracht te voldoen.
Koks moesten tussen de 24 en 39 jaar zijn. De bedoeling was om 4 duiven van 500 gram of meer te serveren met 3 garnituren naar keuze en een jus of saus apart. Alle harten en levers moesten worden gebruikt (naar keuze in de saus, het garnituur of de vulling).
Parijs
Van Galen (links op de afbeelding) gaat, nu samen met de Belgische winnaar Pascal Marcin (rechts op de afbeelding), door naar de internationale finale in Parijs op dinsdag 29 november. Ook kreeg hij een cheque van 2.400 euro.
Alle kandidaten kregen verder een beker, een diploma en een Champagne Taittinger Brut Réserve Jeroboam van 3 liter.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

