De Amerikaanse chef Thomas Keller heeft de Lifetime Achievement Award van S.Pellegrino ontvangen.
Keller is werkzaam bij The French Laundry*** in Yountville, Californië. Dit restaurant staat al in de S. Pellegrino's lijst The World's 50 Best Restaurants sinds het ontstaan, 10 jaar geleden.
Revolutie
"Keller is een echte kolos in de gastronomische wereld. Zijn restaurant heeft een revolutie teweeggebracht in de Amerikaanse keuken door klassiek Franse technieken te combineren met typische lokale producten, jaren voordat dit normaal werd."
Het restaurant bouwde wereldwijd bekendheid op met specifieke gerechten als Oysters & Pearls, Salmon Cornets en Coffee & Donuts.
Per Se***
In 2004 opende Keller Per Se*** in New York, zijn 'stedelijke interpretatie' van The French Laundry. "Met 2 driesterrenrestaurants heeft Keller veel van de dagelijkse kooktaken overgedragen aan zijn chefs, maar zijn filosofie, invloed en puur zijn aanwezigheid alleen al domineren beide restaurants."
"Verder noemen chefs wereldwijd hem voorkomend, met de wil om samen te werken en in staat om culinaire perfectie te inspireren."
Inspirerend
William Drew van Restaurant magazine: Keller is al heel lang een inspirerend figuur in de restaurantwereld. Niet alleen voor de chefs die onder hem werkten, maar ook voor de talloze anderen die zijn gerechten proefden of hem simpelweg bewonderden van een afstandje."
"Dat zijn restaurant al van begin af aan in de lijst staat, is een bewijs op zichzelf voor de oneindige genialiteit van deze culinaire meester."
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

