Branchenieuws

Jeu Claes neemt afscheid van Koninklijk Horeca Nederland

Directeur Jeu Claes Koninklijk Horeca Nederland (59) legt zijn functie bij de brancheorganisatie halverwege 2008 neer. Dit heeft hij gisteren bekendgemaakt tijdens de Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland in Utrecht.

De jaarvergadering in mei 2008 is het laatste officiële optreden van de huidige directeur. Na 10 jaar directeurschap heeft Jeu Claes besloten meer tijd te besteden aan zijn gezin, kleinkinderen en hobby's. Daarnaast bekleedt hij een aantal commissariaten.

Mooi moment
Hoewel hij zelf aangeeft dat het nooit de juiste tijd is om op te stappen, vindt Claes het nu wel zijn tijd. Volgens hem is het jubileumjaar 2008 hiervoor een mooi moment en is het jubileum een prima platform voor de nieuwe directeur.

Enorme groei
Onder leiding van Jeu Claes heeft Koninklijke Horeca Nederland de afgelopen jaren een enorme groei gerealiseerd. Mede door zijn inzet en gedrevenheid is de brancheorganisatie uitgegroeid tot een serieuze gesprekspartner bij de landelijke overheid. Door zijn toedoen werden tradities doorbroken zoals van een stoffige cao naar een modern instrument voor ondernemers en de afschaffing van het Sociaal Fonds Horeca.