Het JeneverFestival op zaterdag 17 en zondag 18 maart in Schiedam heeft Alex Kratena weten te strikken. Hij is hoofdbarkeeper van de Artesian Bar van het Londense Langham Hotel, dat onlangs bekroond werd voor het beste cocktailmenu ter wereld.
Kratena (afbeelding) zal aan de bezoekers cocktails met jenever gaan presenteren. Ook vertelt hij over zijn liefde en passie voor jenever, legt hij uit waarom dit distillaat zo’n goed cocktailingrediënt is en welke rol het speelt in de moderne mixologie.
Masterclasses
Verder vindt op het festival het NK Mixen en Cocktails met Jenevers plaats met barkeepers uit binnen- en buitenland, laten Nederlandse distillateurs vele jenevervariëteiten proeven en zijn er diverse masterclasses (reserveren noodzakelijk).
Meer vrijheid
"We kijken reikhalzend uit naar de derde editie van het festival", zegt Joep Stassen van de Commissie Gedistilleerd, initiatiefnemer van het JeneverFestival. "De Nederlandse distillateurs bemerken een toenemende interesse in jenever, we verwachten dit terug te gaan zien in de bezoekersaantallen van het festival."
"Vanwege die toenemende interesse hebben we er dit jaar voor gekozen om de aanwezige distillateurs meer vrijheid te geven in de producten die zij kunnen presenteren. Hierdoor staan de verschillende jenevervariëteiten goed in context."
"Tegelijkertijd bieden we de bezoekers de gelegenheid om andere gedistilleerdspecialiteiten te leren kennen."
Praktisch
Het JeneverFestival is gericht op zowel consumenten als professionals. Toegangskaarten worden online verkocht in de voorverkoop (16 euro) en aan de deur (17,50 euro) van het evenement.
Voor de masterclasses geldt een toeslag. De toegangsprijs is inclusief 2 stokertjes (consumptiebonnen) en een festivaljeneverglas.

