Branchenieuws

Internationale chefs verzorgen themacruises

Een aantal (sterren)chefs uit het buitenland verzorgen afzonderlijk van elkaar een gastronomische themacruise.

Het gaat om 5 reizen van de Italiaanse rederij MSC Cruises. Er reist telkens een andere chef mee die de gast culinair in de watten legt, met onder andere een speciaal voor de zeereis gemaakt gerecht.

Kolja Kleeberg

Eén van de cruises vertrekt vanaf Nederland. Op de boot aanwezig is dan de Duitse chef Kolja Kleeberg. Hij leidt zijn eigen restaurant VAU in Berlijn en is regelmatig op televisie te zien. De cruise vertrekt op zaterdag 2 juni.

Mauro Uliassi

De cruise met de Italiaanse tweesterrenchef Mauro Uliassi vertrekt begin januari. Uliassi was in 2009 Chef van het Jaar van Identità Golose. Zijn restaurant stond in de top 5 van de gids van L'Espresso.

Gilles Epié

Iets later, eind januari, vertrekt een cruise met de Franse chef Gilles Epié. Hij kreeg op 22-jarige leeftijd een Michelinster en was 10 jaar chef-kok in het Franse restaurant van Beverly Hills, L'Orangerie. In 1996 won hij de award voor Beste Nieuwe Chef van het tijdschrift Food and Wine.

Antony Worral Thompson
Begin februari vertrekt een cruise met de Britse chef Antony Worral Thompson. Hij is de chef achter enkele van de bekendste restaurants van Londen van de afgelopen 30 jaar, waaronder Ménage à Trois, het favoriete restaurant van Lady Diana. Naast het winnen van veel awards, groeide hij uit tot tv-persoonlijkheid, schrijver en voorvechter van voedselkwesties.

Paco Roncero
Eén van de 5 cruises is al vertrokken, met de Spaanse chef Paco Roncero aan boord. Deze Michelinsterwinnaar wordt beschouwd als Madrids maestro van de avant-gardekeuken.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.