De horeca kende in oktober dit jaar de grootste stijging van faillissementen in vergelijking met 2010. Relatief gezien (afgezet tegen het aantal bedrijven) gingen er in deze branche echter weinig bedrijven failliet. Dat blijkt uit cijfers van Dun & Bradstreet.
(Photo: Robynmac, iStockphoto)
In oktober 2011 lag het totaal aantal faillissementen (591) op hetzelfde niveau als vorig jaar (591). Ook ten opzichte van augustus en september dit jaar bleef het aantal stabiel.
Horecabranche
In de horeca steeg het aantal faillissementen in oktober dus het meest (wederom). Was er in oktober 2010 nog sprake van 19 faillissementen, een jaar later lag dit op 24. Dat is een stijging van 26 procent.
Relatief gezien (afgezet tegen het aantal bedrijven), vonden de meeste faillissementen in oktober 2011 plaats in de bouw (0,11 procent). In de horeca was het relatieve percentage in oktober 2011 0,02 procent. Dat is weer relatief weinig.
Bron: Dun & Bradstreet.

