De witte brigades van Holland Casino verwelkomen vanaf vrijdag 17 februari 12 chefs met elk één Michelinster.
Elke chef (zie onder) kookt een paar dagen lang een door hemzelf samengesteld driegangendiner in één van de restaurants. Op andere dagen bereiden de chefs van Holland Casino het diner van de sterkok.
Voorafgaand aan elk nieuw diner geven de sterrkoks masterclasses aan de keukenbrigades en krijgt de bediening een workshop wijnkennis.
Modernisering
Het aantrekken van de sterchefs is een onderdeel van een modernisering van Holland Casino. De vestigingen Amsterdam, Rotterdam en Scheveningen ondergingen recent al een ingrijpende metamorfose. De overige casino’s volgen in het komende anderhalve jaar. Onderdeel van de transformatie is een grotere rol voor food & beverage.
“We investeren aanzienlijk in onze restaurants. Dat zit voor een deel in de ambiance, maar vooral ook in de kwaliteit van de menu’s,” zegt Rodger Schoester, marketingmanager food & beverage. “Ook als je niet zo veel geeft om het spel, kan je door de restaurants bij onze casino’s terecht voor een avond uit."
De sterchefs
De sterchefs die bij Holland Casino gaan koken zijn Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk, Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zutphen, Rene Brienen van Brienen aan de Maas in Well, Paul van Waarden van Paul van Waarden in Rijswijk, Pieter Bosters van Mijn Keuken in Wouw, Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland, Jan Marrees van Bretelli in Weert, Wouter van Laarhoven van De Molen in Kaatsheuvel, Andre Gerrits van ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, Jaap Istha van de Bokkepruik in Hardenberg, Soeniel Bahadoer van De Lindehof in Nuenen en Roland Veldhuijzen van Tante Koosje in Loenen a/d Vecht.
Klik hier voor meer informatie over de dagen waarop de sterchefs in één van de 13 casino’s koken.
Niet op de afbeelding: Jan Marrees.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

