Het Wijnhuis in Zwolle is door het Gastvrijheidsgilde verkozen tot Beste Gastvrijheidsformule Cafés 2012. Dat werd woensdag 11 januari bekendgemaakt op de Horecava. Tweede werd Wonders Eten & Drinken in Schagen, derde De Stomme Campen in Kampen.
Volgens de jury onderscheidt Het Wijnhuis zich allereerst door de producten die ze aanbiedt, waaronder witte glühwein. "Ook hebben ze een aromabar, de zogeheten MoederdagTandemDagen en organiseren ze een wijnmarkt. Ze hebben een echte gastvrijheidsformule ontwikkeld."
Het Wijnhuis is van Arjen Broekman en Theo Runhaar; Matteo Ruberto stond echter op het podium en nam de prijzen in ontvangst.
Verkiezing
De verkiezing van Beste Gastvrijheidsformule Restaurants is nieuw. Tijdens de Horecava worden/zijn ook de Beste Gastvrijheidsformule Restaurants (maandag), Beste Gastvrijheidsformule Fastservicebedrijf (dinsdag) en Beste Gastvrijheidsformule Hotels (donderdag) verkozen.
Afbeelding
Op de afbeelding Taco van der Bijl van sjinkerij De Bòbbel uit Maastricht (l) en Matteo Ruberto.

