Restaurants in Friesland serveren deze zomer elfstedenijs waarmee gasten een kruisje kunnen 'verdienen'.
Het elfstedenijs wordt bij elk van de 11 deelnemende restaurants als dessert en volgens eigen receptuur op de kaart gezet. Hierbij worden ingrediënten gebruikt uit de omgeving.
Zodoende ontstaan er 11 nieuwe ijsrecepten met lokale kenmerken. Iedere gast die het dessert bestelt ontvangt een stempelkaart. Met een volle stempelkaart ontvangt hij het elfstedenijskruisje.
Receptenboek
Uitgeverij De Cultuurmakelaars zal de recepten in een boek verzamelen dat in november verschijnt. Daarin wordt naast het recept en informatie over het restaurant, ook de historie van de Elfstedentocht in die stad belicht met fraaie illustraties.
IJstijd
Het boek wordt de opvolger van IJstijd, dat in 2011 de Gouden Garde Publieksprijs kreeg als kookboek van het jaar. Artdirector Erik Rikkelman en schrijfster Barbara Bulten werken ook aan de totstandkoming van het nieuwe boek mee.
De selectie van de deelnemende restaurants wordt binnenkort bekendgemaakt op www.elfstedenijs.fr.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

