Frank Haasnoot van het Nederlandse Patisserieteam heeft de World Chocolate Masters 2011 gewonnen.
De wereldkampioenschappen waren van woensdag 19 tot en met donderdag 21 oktober in Parijs. Het thema dit jaar was 'cacao, het geschenk van Quetzalcoatl'.
Prijzen
Haasnoot won van 18 andere finalisten. Hij ontving de World Chocolate Masters Trofee, speciaal ontworpen door de Nederlandse ontwerper Rob Verhoeven, en een prijzenpakket ter waarde van 25.000 euro. Klik hier voor alle uitslagen (inclusief video).
Op de tweede plaats eindigde Yoshiaki Uezaki uit Japan, en als derde eindigde Palle Sorensen uit Denemarken. Tevens werden prijzen uitgereikt voor beste bonbon, beste gastronomische dessert, beste chocoladepatisserie en beste chocoladeshow-stuk.
De jury
De jury bestond uit 22 chocolade-experts. Ere-voorzitter was dit jaar Shigeo Hirai, World Chocolate Master 2009. Hij werd bijgestaan door onder andere Jacquy Pfeiffer (bekende chef uit de Verenigde Staten) en Arnaud Larher (Meilleur Ouvrier uit Frankrijk).
Haasnoot
Haasnoot is momenteel werkzaam bij Dobla als executive pastrychef. Daarvoor werkte hij bij Crème de la Crème, patisserie Jarreau, hotel Des Indes, La Tulipe Desserts in New York, patisserie George Vis, patisserie Kallenberg en restaurant De Brittenburg.
Hij won eerder onder andere Dutch Chocolate Masters, de Dutch Pastry Award en de Golden Whisk.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

