Horecaleerlingen van de François Vatelschool hebben een typisch Haagse specialiteit ontwikkeld: het Haags Gubakkie.
Den Haag kende al de Haagse bluf, hopjes of het Haags Bakkie. De horecaleerlingen vonden dat hier echter ook een typisch Haags gebakje bij moest komen. Deze hebben ze gecreëerd onder leiding van hun docenten en kok Pierre Wind.
ADO Den Haag
Het Haags Gubakkie werd al eerder ontwikkeld maar wordt nu, vrijdag 24 februari, gepresenteerd aan ADO Den Haag. Om de creatie onder de aandacht te brengen, maar ook om de favoriete voetbalclub van veel Vatel-leerlingen in het zonnetje te zetten.
Haags Gubakkie
Het Haags Gubakkie is een cakegebakje gevuld met een mousse van Haagse bluf en Haagse hopjes. Het is bekleed met gele en groene marsepein (kleuren gemeentevlag).
Bovenop is een decoratie aangebracht van een ooievaar (stadswapen Den Haag) van chocola.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

