Branchenieuws

Faillissementen 2011 het hoogst in horeca

In 2011 gingen er 335 horecabedrijven failliet, een stijging van 22 procent ten opzicht van 2010. Daarmee is het aantal faillissementen relatief het hoogst in de horeca. Sowieso waren er maar 3 andere sectoren waarin het aantal faillissementen ook steeg.


Dit waren land- & bosbouw (+9 procent), handel & reparatie (+2 procent) en 'anders' (+1 procent). Gemiddeld daalde het aantal faillissementen in Nederland in 2011 met 2 procent.

Dat blijkt uit cijfers van Dun & Bradstreet.

Horeca
In de horeca gingen in het eerste kwartaal van 2011 106 bedrijven failliet (+43 procent ten opzichte van Q1 2010). In het tweede kwartaal waren dit er 79 (+18 procent), in het derde kwartaal 71 (+9 procent) en in het vierde kwartaal 79 (+16 procent).

In totaal gingen er dus 335 horecabedrijven failliet in 2011. Ten opzichte van het aantal bedrijven dat Dun & Bradstreet tot de horeca rekent (57.234) is dat een percentage van 0,58 procent.

In heel 2010 gingen er 274 bedrijven in de horeca failliet.