In 2011 gingen er 335 horecabedrijven failliet, een stijging van 22 procent ten opzicht van 2010. Daarmee is het aantal faillissementen relatief het hoogst in de horeca. Sowieso waren er maar 3 andere sectoren waarin het aantal faillissementen ook steeg.
Dit waren land- & bosbouw (+9 procent), handel & reparatie (+2 procent) en 'anders' (+1 procent). Gemiddeld daalde het aantal faillissementen in Nederland in 2011 met 2 procent.
Dat blijkt uit cijfers van Dun & Bradstreet.
Horeca
In de horeca gingen in het eerste kwartaal van 2011 106 bedrijven failliet (+43 procent ten opzichte van Q1 2010). In het tweede kwartaal waren dit er 79 (+18 procent), in het derde kwartaal 71 (+9 procent) en in het vierde kwartaal 79 (+16 procent).
In totaal gingen er dus 335 horecabedrijven failliet in 2011. Ten opzichte van het aantal bedrijven dat Dun & Bradstreet tot de horeca rekent (57.234) is dat een percentage van 0,58 procent.
In heel 2010 gingen er 274 bedrijven in de horeca failliet.

