Branchenieuws

Erik Hendriksen wint finale Oeuf d'Or 2011

Erik Hendriksen van De Oranjerie in Barneveld is maandag 24 oktober verkozen tot winnaar van de Oeuf d'Or.

Dat maakte Bistro Sharlot op Twitter bekend, die daar aanwezig was met haar kok en finalist Merel Thomassen. De derde finalist was Rick Kleijwegt van restaurant De Dijk in Maassluis.

Wedstrijd
De finale vond plaats bij De Oranjerie in Barneveld, bij de afsluiting van de Wereld Eidagen. De deelnemers bereidden hun gerechten voor 4 personen onder toeziend oog van de jury en belangstellenden.

Hendriksen kreeg een oorkonde en de Oeuf d'Or: een gouden speld in de vorm van een ei.

Euro-Toques
De strijd om de Oeuf d'Or is een initiatief van Euro-Toques Nederland en Huub Oudshoorn, kok en medebestuurder van de Stichting Wereld Eidag. Deze stichting zet zich sinds enkele jaren in om het ei tijdens de Wereld Eidag ook in Nederland onder de aandacht te brengen.

Naast de strijd om de Oeuf d’Or organiseerde de stichting dit jaar onder andere het Nederlands kampioenschap uitsmijter bakken, een landelijke open dag bij legpluimveehouders en een symposium in Nieuwspoort met betrekking tot ontwikkelingen in de eier- en pluimveesector.

Bron, inclusief afbeeldingsrechten: Bistro Sharlot op Twitter.
 

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.