Het aantal faillissementen in 2011 was in de horeca relatief erg hoog; er was sprake van een stijging van 28 procent ten opzichte van 2010. In andere sectoren steeg het aantal faillissementen met maximaal 4 procent, in veel sectoren daalde het ook.
(Photo: Milanlj, iStockphoto)
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal waren er in de horeca in 2011 306 faillissementen tegenover 240 in 2010. Het betrof voornamelijk restaurants, snackbars, cafetaria’s en cafés.
In 2009, 2005 en 2000 waren er in de horeca respectievelijk 225, 267 en 86 faillissementen.
Totaal
Het totaal aantal faillissementen in Nederland lag in 2011 op 9.531; In 2010 was dat 9.565. Terugkijkend tot 2000 was het recordjaar 2009, met 10.559 faillissementen.
In de jaren hierna daalde het dus wel een beetje, maar het aantal faillissementen bleef/is historisch gezien hoog.

