Een kwart van de Nederlanders heeft wel eens een gerecht met bloemen gegeten. Restaurants zijn de favoriete plek hiervoor.
Dat schrijft het Productschap Tuinbouw. De meest gegeten bloemen zijn viooltjes, munt, lavendel, courgettebloem en Oost-Indische kers. De meeste bloemen die gegeten worden, worden verwerkt in een salade of als smaakmaker in een vleesgerecht.
Gevulde of gefrituurde courgettebloem komen ook veel voor.
Restaurants
Het gros van de mensen die wel eens bloemen at, deed dit in een restaurant (59 procent). 31 procent kreeg bij vrienden een maal met bloemen en een kwart sloeg er zelf mee aan het kokkerellen.
Geen idee
Driekwart van de Nederlanders at nog nooit (bewust) een gerecht met bloemen. De meesten kwamen gewoon nooit op het idee. Zo'n 33 procent heeft geen idee hoe ze zoiets moet bereiden en 29 procent lijkt het niet lekker om bloemen te eten.
Toch staan veel mensen er niet negatief tegenover: 60 procent van de Nederlanders die nog nooit bloemen heeft gegeten wil dit best eens proberen.
Vaker eten
Van zij die al wel bloemen hebben gegeten, wil 70 procent dit wel vaker eten in de toekomst. Vooral omdat men het lekker vindt en omdat bloemen het gerecht mooier en kleurrijker maken. Daarnaast vindt men het leuk om eens wat nieuws te proberen.
De 30 procent die minder geneigd is om in de toekomst nog eens bloemen te eten, vond het niet echt lekker of is het niet gewend.
Bron: Productschap Tuinbouw.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

