Branchenieuws

Dolle executive assistant manager Amstel Hotel

Leon Dolle is de nieuwe executive assistent manager van het InterContinental Amstel Amsterdam.

HIj is benoemd door Hendrik Bosch, general manager van het hotel. Dolle is afkomstig van het Green T. House, gevestigd in Beijing en Hong Kong, waar hij als group director werkzaam was. In zijn nieuwe functie is Dolle eindverantwoordelijk voor alle food- and beverage-afdelingen inclusief de keuken. Hij vervangt de directeur bij diens afwezigheid.

Ervaring
Dolle: "Na elf jaar in het buitenland gewerkt te hebben, is het fantastisch om de overstap te mogen maken naar het Amstel Hotel. Mijn opgedane ervaring in het Verre Oosten biedt mij een goede basis om de aandacht voor detail, gastvrijheid en het plezier in het verlenen van service nog meer te benadrukken. Daarnaast ga ik graag de uitdaging aan om het food- and beverageproduct verder te ontwikkelen."

Internationaal
Dolle's loopbaan kenmerkt zich door internationale ervaring. In 1997 vertrok hij naar Azië waar hij vier jaar werkte bij verschillende Marriott Hotels in Maleisië en Thailand. In 2001 werd hij opening executive assistant manager bij het Conrad Hotel in Bangkok. Na een overstap naar het Renaissance and New World Hotel in Kuala Lumpur trad hij in dienst bij de Bed Supperclub in Bangkok als General Manager. In 2007 volgde de stap naar het Green T. House in Hong Kong.

Amstel Hotel
Het InterContinental Amstel Amsterdam heeft een notering in de Condé Nast Traveler Gold List 2008. Restaurant La Rive bekleedt de vierde plaats in de Top 500 van de Lekker Restaurantgids 2008 en is uitgeroepen tot het beste restaurant van Amsterdam en de provincie Noord-Holland. Meer informatie.