Branchenieuws

De Bóbbel brengt verloren gegane borrel terug

Sjinkerij De Bóbbel, verkozen tot beste café van het jaar, heeft haar verloren gegane huisborrel 'teruggevonden'. Ze had er altijd 4: Bitter Bóbbelke, Schieveleer, Geleujetige en Grampeers Gouweke. De receptuur voor laatstgenoemde ging in de loop van de tijd echter verloren.


Uitbater van De Bóbbel, Taco van der Bijl, wilde zijn viertal weer compleet zien en startte een zoektocht naar de ultieme receptuur om Grampeers Gouweke in ere te herstellen. Dit deed hij samen met een team van smaakexperts, waaronder Pieter van Veldhoven van Shake and Serve en Piet van Leienhorst, masterdistilleerder bij Bols.

Nieuwe gouwe ouwe
Zo werd een nieuwe gouwe ouwe gecreëerd. Dat betekende dat het viertal na 17 jaar weer compleet was. De Maastrichtse burgemeester Onno Hoes maakte graag van de gelegenheid gebruik om het hernieuwde Grampeers Gouweke te onthullen en de eerste genummerde fles in ontvangst te nemen.

Wat hij niet wist was dat hij daarvoor door de knieën moest om slurpend de eerste slok te nemen. Want zoals dat hoort volgens de traditie, schenkt Sjinkerij de Bóbbel haar drankjes met kop en de eerste slok wordt zonder handen naar binnen geslurpt.

Op zijn Bóbbels: "Vaan eeder dröpke hey gesjoonke, weurt t köpke zoonder han gedroonke!".

Huisborrels
De Bóbbel werd dinsdag 15 november verkozen tot beste café van Nederland. De huisborrels van de sjinkerij zijn al jaren bekend in Limburg en ver daarbuiten. Ze worden in De Bóbbel zelf ambachtelijk gemaakt aan de hand van goed bewaarde geheime recepten.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over De Bóbbel.