Het team van Crown Plaza Schiphol is als eerste geëindigd in de strijd om de European Culinary Award 2012.
Dit gebeurde zaterdag 28 januari in het Metos-gebouw in Amsterdam. De strijd ging tussen de hotels Holiday Inn Vienna, Crowne Plaza Paris Republique, Crowne Plaza Brussels Airport, Crowne Plaza Amsterdam Schiphol en het Holiday Inn Amsterdam (alle behorend tot Westbridge Europe).
Viergangenlunch
Voor de wedstrijd moesten de chef-koks en gastheren van de deelnemende hotels een viergangenlunch bereiden en presenteren. Vooraf wisten zij niet wat de aanwezige ingrediënten en wijnen waren. De jury lette op de gekozen bereidingswijze, wijnkeuze, presentatie en gastheerschap. De behaalde scores werden aangevuld met de resultaten van een culinaire kennistest en een blinde wijnproeverij.
Na een intensieve dag werden uiteindelijk de brigades van het Crowne Plaza Amsterdam Schiphol door de vakjury tot winnaars verkozen. Op de tweede plaats kwam het Holiday Inn Amsterdam met restaurant Vermont, gevolgd door het Crowne Plaza Paris Republique met restaurant Le Dix.
De jury
De jury bestond uit Onno Kokmeijer (Ciel Bleu), Peter Bakker (culinair adviseur), Paul Udo (Gastvrijheidsgilde), Rob Franken (Euro-Toques) en Maurice Jansen (Westbridge Europe). De bokaal werd uitgereikt door Wynand Vogel.
Kennisoverdracht
Maurice Jansen van Westbridge Europe: "Door het opzetten van deze competitie proberen wij de samenwerking en kennisoverdracht tussen onze hotels te bevorderen en de culinaire kwaliteiten van de hotels nog beter onder de aandacht te brengen van onze gasten."

