Branchenieuws

The Colour Kitchen meest diverse mkb-werkgever

The Colour Kitchen is uitgeroepen tot de meest diverse mkb-werkgever van 2007.

Het heeft daarvoor de GoodPracticePrijs gekregen van Div, het Landelijk Netwerk Diversiteismanagement.

Bij The Colour Kitchen is diversiteit het leidend beginsel; van het businessplan tot en met de menukaart en het personeel dat de gasten dagelijks onthaalt.

Talenten
The Colour Kitchen is zowel een restaurantketen als een opleidingstraject voor multiculturele talenten die een carrière in het horecavak beginnen. Het bedrijf biedt mensen uit verschillende culturen werk, opleidingen en ontwikkelkansen in het horecavak. Leren en werken zijn gecombineerd waardoor deelnemers een betere positie in de maatschappij krijgen.

Doorstromen
Diversiteit staat voorop bij het werven, selecteren en aannemen van personeel. Het doorstromen naar hogere functies wordt actief bevorderd voor alle medewerkers. Veel aandacht gaat uit naar het voorkomen van ongewenste, vroegtijdige uitstroom van personeel.

Inspiratie
De vakjury van de GoodPracticePrijs toonde zich getroffen door de inspiratie die The Colour Kitchen uitstraalt. Jan Alberts, directeur van het Servicepunt Arbeidsmarkt mkb, verklaarde namens de jury: "Het zijn vooral doeners, die in de praktijk weten hoe ze met boeien en binden het meeste kunnen halen uit alle talenten en culturen. De interne opleiding biedt medewerkers een fraai loopbaanperspectief; de talentvolsten worden zelfs klaargestoomd voor het zelfstandig ondernemerschap".

Rendement
Het juryrapport wees ook op het economisch rendement dat diversiteit bedrijven kan brengen. "The Colour Kitchen opent over enige tijd een tweede vestiging in Amsterdam, terwijl plannen voor vestigingen in andere steden vergevorderd zijn."

In Horeca Entree 2 staat een reportage over The Colour Kitchen.